Hur du hjälper klienter förbereda sig inför fotografering. Vilka tips om hårvård och dylikt ger du för de som frågar dig?

Hårvårdsprodukter online

Förbered ditt utseende inför fotografering

Nya kläder och hårvård, vad säger man? När en klient ber om råd om hur de ska förbereda sig för en fotografering, är det viktigt att ge konkreta och användbara tips som hjälper dem att se sitt bästa ut. För att göra det, kan du dela med dig av följande tips och rekommendationer:

Hårvårdsprodukter online

Hårprodukter för att ge håret liv och stil

Att använda rätt hårprodukter är avgörande för att få håret att se sitt bästa ut. Använd hårprodukter online som Eyracure, en hårvårdsprodukt som ger liv och stil åt ditt hår. Eyracure fungerar särskilt bra för personer med lockigt hår, frissigt hår, torrt hår eller slitet hår, då det hjälper till att vårda och återfukta håret.

Som fotograf kan du rekommendera att klienten utforskar hårprodukter för slitet hår och hårbehandlingar som gör att håret blir mjukt och glänsande. Du kan även rekommendera att de söker efter bästa produkten för torrt hår och andra hårvårdsprodukter online för att hitta rätt produkt för deras specifika hårtyp.

Klädval för fotografering

När det kommer till klädval för fotografering, är det viktigt att klienten känner sig bekväm och självsäker i sina kläder. Rekommendera att de väljer kläder i neutrala eller jordnära färger som kompletterar deras hudton och hårfärg. Undvik kläder med stora logotyper eller mönster, då dessa kan vara distraherande och ta fokus från personens ansikte.

Städa och fixa smink

Innan fotografering bör klienten se till att städa sitt ansikte och applicera en lätt och naturlig makeup som framhäver deras bästa drag. Undvik makeup med glitter eller för mycket färg, då detta kan se onaturligt ut på bild. Om klienten är osäker på hur de ska applicera makeup, kan du rekommendera att de konsulterar en professionell makeupartist för råd.

Bär kläder som du är bekväm i

Detta är särskilt viktigt om du ska ta porträttbilder. Om du inte känner dig bekväm i de kläder du bär, kan det synas på bilderna.

Undvik starka mönster: Starka mönster kan distrahera från personen på bilden. Det är bättre att välja kläder i neutrala färger som svart, vitt eller grått.

Undvik för mycket accessoarer: För mycket accessoarer kan också distrahera från personen på bilden. Det är bättre att välja ett fåtal smycken som kompletterar din outfit.

Övriga tips

Det finns också andra saker att tänka på inför en fotografering, till exempel att städa upp ditt utrymme där fotograferingen ska äga rum. Att ha en ren och organiserad plats kan göra att fotograferingen flyter smidigare.

av SKnowsPhoto.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *